Grietiniečiai

Pyragėliai lieka skanūs ir minkšti net ir kitą dieną! Visgi, gerai padariau, kad gaminau iš dviejų porcijų. Be to, dariau didesnius, man tokie skanesni. Bekeldama nuotraukas į šį įrašą susigundžiau, bėgau į virtuvę pačiupti dar vieno grietiniečio. Taigi, valgau ir rašau, rašau ir valgau. Skanaus man!

Tešlai reikės:

2 st. miltų (man prireikė daugiau);
50 g sviesto;
2 kiaušiniai;
0,5 st. cukraus;
4 v.š. grietinės;
2 a.š. kepimo miltelių.

Įdarui:

250 g varškės;
1 v.š. cukraus;
1 kiaušinio;
1 v.š. miltų;
vanilinio cukraus;
1 a,š. migdolų esencijos (nebūtina).

Gaminame

* Dubenyje sutarkuojame šaltą sviestą , sudedame visus tešlos ingredientus. Užminkome tešlą. Paruoštą tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ar į maišelį ir dedame valandai į šaldytuvą.

* Visus įdarui skirtus produktus sumaišome. Išimta tešlą iškočiojame ant miltais pabarstyto stalo (beje, tešla buvo labai lipni, tad dar dėjau miltų į tešlą, kol nebeliko lipnumo).

* Stikline arba kokiu nedideliu dubeniuku formuojame apskritimus, išpjauname. Dedame įdaro ir perlenkiame pusiau, užspaudžiame kraštus (naudojau šakutę).

* Grietiniečius dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, kepame 180 laipsnių orkaitėje, iki kol gražiai paruduos (kepiau apie 20-25 min), skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis