Šiuos blynus būtinai kepu kokosų aliejuje, jis suteikia naujo, ypatingo skonio. Kadangi prieskonių tešloje labai nedaug, valgyti galima ir su grietine ar grietinės-sviesto padažu, ir su įvairiais džemais, uogienėmis ar trintomis uogomis. O tešlą užmaišys net pirmokėlis.
12-15 blynų pasiruošiu:
1 st. kefyro
2 didesnius kiaušinius
žiupsnelį geriamosios sodos
0,5 a.š. druskos
1 a.š. cukraus (galima dėti ir tiek pat vanilinio cukraus)
1 st. kvietinių ar speltos miltų
Gaminame
* Jokios buitinės technikos neprireiks, viską lengvai sumaišau plakimo šluotele ar paprasta šakute.
* Pirmiausiai giliame inde sumaišau kefyrą, sodą, druską ir cukrų. Tuomet įmušu kiaušinius, jiems įsimaišius į kefyrą, šaukštą po šaukšto dedu miltus ir maišau, kol tešla tampa vienalyte.
* Įkaitinu keptuvę, dedu arbatinį šaukštelį kokosų aliejaus ir jam išsilydžius, kepu blynus. Pūstis jie pradeda tik apversti.
* Tiekiu karštus su pageidaujamais priedais. Atšalę blynai ne itin gardūs, mat kokosų aliejus grįžtą į kietą būseną, todėl ir blynai tampa kietoki.