Brokoliai yra vitamino C šaltinis, be to, turi itin mažai kalorijų, antioksidantų, taip pat ši daržovė skatina greitesnį metabolizmą. Avinžirniuose ne tik gausu vitaminų, mikroelementų, jie taip pat suteikia sotumo jausmą, tad vakare daugiau nesinorės užkandžiauti.
Beje, šios salotos skanesnės būna sekančią dieną, bet valgyt drąsiai galima ir tą pačią dieną.
Reikės:
300 g brokolių;
240 g konservuotų avinžirnių;
2 svogūnų laiškų;
saujelės šv. petražolių;
30g paskrudintų kedrinių pinijų riešutų;
1 česnako skiltelės;
1 a.š. Dižono garstyčių;
1 a.š. medaus;
citrinos žievelės;
1 v.š. citrinos sulčių;
3 v.š. alyvuogių aliejaus;
druskos, juodųjų pipirų.
Gaminame
1. Brokolius supjaustykite nedideliais žiedynais ir virkite pasūdytame vandenyje keletą minučių, kol jie šiek tiek suminkštės. Supilkite į kiaurasamtį, perliekite šaltu vandeniu ir palikite, kad nubėgtų vanduo.
2. Nuo avinžirnių nupilkite marinatą.
3. Į dubenį nutarkuokite vienos citrinos žievelę, sutarkuokite česnako skiltelę, sudėkite garstyčias, medų, supilkite citrinos sultis ir alyvuogių aliejų. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
4. Brokolius, avinžirnius, supjaustytus svogūnų laiškus, pasmulkintas petražolės, kedrinių pinijų riešutus ir sumaišykite su paruoštu padažu.
Skanaus!