Reikės:
300 g brokolių;
240 g konservuotų avinžirnių;
2 svogūnų laiškų;
saujelės šv. petražolių;
30g paskrudintų kedrinių pinijų riešutų;
1 česnako skiltelės;
1 a.š. Dižono garstyčių;
1 a.š. medaus;
citrinos žievelės;
1 v.š. citrinos sulčių;
3 v.š. alyvuogių aliejaus;
druskos, juodųjų pipirų.
Gaminame
1. Brokolius supjaustykite nedideliais žiedynais ir virkite pasūdytame vandenyje keletą minučių, kol jie šiek tiek suminkštės. Supilkite į kiaurasamtį, perliekite šaltu vandeniu ir palikite, kad nubėgtų vanduo.
2. Nuo avinžirnių nupilkite marinatą.
3. Į dubenį nutarkuokite vienos citrinos žievelę, sutarkuokite česnako skiltelę, sudėkite garstyčias, medų, supilkite citrinos sultis ir alyvuogių aliejų. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
4. Brokolius, avinžirnius, supjaustytus svogūnų laiškus, pasmulkintas petražolės, kedrinių pinijų riešutus ir sumaišykite su paruoštu padažu.
Skanaus!