Tešlai
15 vidutinio dydžio bulvių;
2 kiaušinių;
3 v.š. miltų;
3 v.š. krakmolo;
1 a.š. druskos;
50 g smulkintų šv. špinatų;
1 v.š. lydyto sviesto;
1 v.š. grietinės;
įdarui:
300g kalakutienos faršo;
1 svogūno;
druskos, juodųjų pipirų.
Gaminame
1. Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite ir sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, špinatus, lydytą sviestą, grietinę, druską bei gerai viską išminkykite.
2. Faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
3. Į bulvių masę dėkite įdaro ir formuokite paplotėlius. Apkepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.
4. Valgykite su grietine arba padažu.
Skanaus.