Originaliame sausainių recepte nereikia aptepti kiaušinio plakiniu, bet aš tepiau. Sunkiai kibo man tas cukrus… Ir tai pridavė išties malonaus traškumo. O ragavau sausainius tik ką išėmus iš orkaitės - kažkaip nesužavėjo. Tas moteriškas nekantrumas… Bet sausainiams atvėsus negalėjom sustoti valgyti!
Reikės:
250 g varškės;
300 g miltų;
200 g minkšto sviesto;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos.
cukraus sumaišyto su cinamonu.
1 kiaušinio aptepti (nebūtina).
Eiga:
* Varškę išsukame su sviestu,suberiame miltus, kepimo miltelius , bei druską. Užminkome vienalytę tešlą. Suformuojame rutulį, apviniojame maistine plėvele ir paliekame šaldytuve valandai.
* Tešlą kočiojame plonai, stiklinės pagalba išspaudžiame apskritimus. Vieną pusę aptepame kiaušinio plakiniu ir apvoliojame cukraus ir cinamono mišinyje. Tada cukrine puse į vidų, perlenkiam per pusę ir dar per pusę. Kraštelius pamaknojam į cukrų, o kampą truputį suspaudžiam, kad sausainis neišsižiotų.
* Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kepame 190 laipsnių temperatūroje, apie 15-20 minučių, skanaus!