21 cm. apvaliai formai
Reikės:
350 g rabarbarų
3 didesni kiaušiniai
120 g cukraus
130 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
50 ml. aliejaus
1-2 v.š. mišinio cinamonas+cukrus
žiupsnelis druskos
Gaminame
* Rabarbarus nulupame ir smulkiai supjaustome, sumaišome su cinamoniniu mišiniu. Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukru ir druską plakame mikseriu, kol masė padidėja kelis kartus ir tampa tiršta. Supilame aliejų, išplakame.
* Per kelis kartus suberiame miltus ir kepimo miltelius, atsargiai išmaišome šaukštu, kad tešla nesukristų. Supilame 2/3 tešlos į kepimo popieriumi išklotą formą, sudedame rabarbarus, ir supilame likusią 1/3 tešlos. Kepame 190°C įkaitintoje orkaitėje 30-40 min. (tikriname vidurį mediniu pagaliuku).