Patyrusių virėjų kulinarinės gudrybės - kiekvienai šeimininkei

Kad ir ką veiktumėte, darykite tai su meile, tada bet kokios veiklos rezultatas bus sėkmingas. O kad jaustumėte daugiau pasitikėjimo virtuvėje, pasinaudokite patyrusių virėjų patarimais.

Įsidėmėkite naudingus patarimus ir naudokite jais, netgi gamindami pačius paprasčiausius patiekalus, tada galėsite kurti tikrus gastronominius šedevrus.

Naudingi patarimai kulinarams

1.Jei patiekalui reikia lengvo česnakų prieskonio, tačiau bijote persistengti, įtrinkite indą česnako skiltele, o paskui sudėkite į jį maistą.

2. Patyrusios šeimyninės mokės panaudoti alų – šis gėrimas su sojos padažu bus puikus marinatas mėsai, o nedidelis kiekis tamsaus alaus, įpiltas troškinant daržoves, suteiks patiekalui subtilų skonį.

3. Jei persūdėte sriubą, nenusiminkite. Įberkite į marlę kruopų, užsukite ir įdėkite į sriubą. Kruopos sugers druskos perteklių.

4. Kad kepenėlės nebūtų kietos, sūdykite jas gaminimo pabaigoje.

5. Jei svyla pyrago viršus, uždenkite jį drėgnu popieriniu rankšluosčiu.

6. Kad ryžiai būtų baltutėliai, verdant įpilkite į vandenį lašelį acto.

7. Pjaustant virtas kiaušinis trupa, o trynys limpa? Pamerkite peilį į šaltą vandenį.

8. Kad sultinys būtų skaidrus, įmeskite į jį kubelį ledo ir užvirinkite.

9. Verdant pupeles neuždenkite puodo, tada jos nepatamsės.

10. Kad faršas būtų skanesnis, smulkiai sutarkuokite žalią svogūną ar truputį žalios bulvės ir įdėkite į faršą.

11. Jautiena bus minkšta, jei pamarinuosite ją majoneze pusvalandį prieš gaminimą.

12. Kad baklažanai nebūtų kartūs, supjaustykite, pabarstykite druska, palaukite, o paskui druską nuplaukite šaltu vandeniu.

13. Migdolus lengviau nulupsite, jei pamerksite 3 min. į verdantį vandenį, o paskui subersite į šaltą vandenį.

14. Kad grietininis kremas būtų idealus, plakant įdėkite žalią kiaušinio baltymą.

15. Prieš virimą į maltą kavą įberkite žiupsnelį druskos, tada mėgstamo gėrimo skonis bus ryškesnis.

16. Jei norite, kad susidarytų traški, paskrudusi plutelė, patepkite mėsą medumi, konjaku su vandeniu arba granatų sultimis.

17. Įmeskite į mėsos sultinį nuplauto banano žievę, tada mėsa bus minkšta.

18. Pyragui apvoliokite obuolių gabalėlius miltuose, kad jie nesuliptų į gumulą.

19. Kepinius apvoliokite ne džiūvėsėliuose, o maltuose riešutuose – bus skaniau.

20. Patiekalo skonis bus ryškesnis, jei prieš patiekiant karštą patiekalą lėkštes pašildysite, o prieš patiekiant šaltus užkandžius, lėkštes atšaldysite.

21. Visada leiskite gaminamai mėsai kiek atvėsti, tada atsiskleis visi jos skoniai.

22. Mišrainė bus skanesnė, jei įpilsite šaukštą verdančio pieno ir įbersite žiupsnelį cukraus.

23. Kad neapsiriktumėte dėl druskos kiekio, nepasikuklinkite paragauti gaminant. Taip išsiaiškinsite, ar produktas jau pagamintas.

24. Kad sriuba būtų skanesnė ir sveikesnė, prieš nukaičiant puodą nuo viryklės, įpilkite truputį morkų sulčių.

25. Žiūrėkite, kad peiliai visada būtų aštrūs, tada tikrai neįsipjausite, o gaminti bus greičiau ir maloniau.

26. Patarimas įberti truputį vanilinio cukraus į daržovių salotas atrodo keistas, bet iš tiesų bus skanu.

27.Vietoje druskos ir acto dažniau naudokite citrinos sultis. Citrinos skonis tiks visiems patiekalams, maistas bus naudingesnis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis