Reikės:
60 g minkšto sviesto;
120 g cukraus;
1v.š. vanilinio cukraus;
1/2 citrinos žievelės (nutarkuotos);
3 didelių kiaušinių;
175 g manų kruopų;
90 g miltų;
2 a.š. kepimo miltelių;
250 ml pieno;
kelių didelių saujų vyšnių be kauliukų.
Gaminame
* Sviestą išsukame su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Įplakame kiaušinius ir citrinos žievelę. Suberiame manų kruopas ir kepimo miltelius, įmaišome pieną, galiausiai - miltus.
* Gautą tešlą paskirstome, sviestu išteptoje, kepimo skardoje. Užberiame vyšnias, šiek tiek įspaudžiame į tešlą.
* Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 40-45 minutes.
* Skaniausias karštas, su grietine, arba vaniliniu padažu.
Skanaus, Gabrielė