Reikės:
320 g karštai rūkytos skumbrės;
250 g pekino kopūsto;
240 g konservuotų raudonųjų pupelių;
100 g sojos pupelių;
2 pomidorų;
2 agurkų;
50 g "Arimex" mišinio salotoms;
padažui:
4 v.š. alyvuogių aliejaus;
2 v.š. baltojo vyno acto;
1 a.š. medaus;
1 a.š. Dižono garstyčių;
žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų ir česnako laiškų;
druskos, maltų juodųjų pipirų.
Gaminame
* Pasūdytame vandenyje išvirkite sojos pupeles, kurias būtinai mirkykite 3-4 val. šaltame vandenyje. Jas galite pakeisti įprastomis baltomis pupelėmis.
* Ant didelio padėklo išdėliokite pjaustytą pekino kopūstą, pomidorus, agurkus, sudėkite pupeles, nuo kaulų atskirtus skumbrės gabalėlius, suberkite sėklų/riešutų mišinį salotoms.
* Dubenėlyje sumaišykite padažui išvardintus visus ingridientus ir apšlakstykite salotas.
Skanaus!