26 cm. apvaliai formai reikės:
Pagrindui:
200 g miltų
100 g šalto sviesto
1 kiaušinis
1 v.š. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Įdarui:
400-500 g mėlynių ar kitų uogų
300 g 15-30 % grietinės
150 g cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
3 kiaušiniai
3 v.š. miltų
Gaminame
* Pagrindas. Į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, dedame gabaliukais supjaustytą sviestą ir rankomis triname iki trupinių. Beriame cukrų, druską, įmušame kiaušinį, išmaišome ir užminkome minkštą tešlą. Dedame ją 20 min. į šaldytuvą.
* Įdaras. Į grietinę beriame miltus, cukrų, vanilinį cukrų, išmaišome. Įmušame kiaušinius ir šluotele arba plakikliu išplakame iki vientisos masės.
* Surinkimas. Ant formos dugno ir sienelių (apie 4 cm.) rankomis paskirstome tešlą. Suberiame ant jos mėlynes ir užpilame grietininį užpilą. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 45 min. Iškeptą palaikome orkaitėje, kol šiek tiek atvėsta. Tuomet visiškai atvėsiname (geriausia palaikyti per naktį šaldytuve). Skanaus!