Rauginti česnakų žiedkočiai

Rauginti žiedkočiai, kaip ir marinuoti, puikiai tinka garnyrams, ypač grilio patiekalams. Juos su malonumu valgome, pakabindami sūrio padažą, ar tiesiog vienus, kai norisi aštraus ir pikantiško užkandžio.

Žiedkočius perplaunu šaltu vandeniu, nupjaunu žiedyną, kad liktų tik kotai. Juos sudedu į 3 l stiklainius, negrūdant, kad liktų oro tarpai. Tuomet į kiekvieną 3 litrų stiklainį dedu

2-3 džiovintus čili pipirus

3 v.š. rupios druskos

ir užpilu šiltu vandeniu iki pat stiklainio viršaus. Dengiu plastikiniais dangteliais ir iškarto nešu į rūsį.

Žiedkočiai įrūgsta per 1-2 mėn.

Likusių žiedynų irgi neišmetu, sumalu virtuvinio kombaino peiliais ir sudedu į nedidelę tarą, laikau šaldytuve. Maltais žiedais gardinu kepamą paukštieną ar patepu keptą juodą duoną.

Asmeninio albumo nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis