Mano puodelis = 236 ml
Reikės:
1 puodelio miltų;
1/2 puodelio kukurūzų miltų;
2 a.š. kepimo miltelių;
1 puodelio riebaus jogurto;
3/4 puodelio cukraus;
3 didelių kiaušinių;
2 a.š. tarkuotos citrinos žievelės;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
1/2 puodelio alyvuogių aliejaus;
Kelių šaukštų bruknių, arba spanguolių uogienės;
180g ištirpinto baltojo šokolado.
Gaminame
Miltus sumaišome su kukurūzų miltais, kepimo milteliais ir citrinos žievele. Atskirame dubenyje suplakame kiaušinius, vanilę, aliejų, jogurtą ir cukrų. Įsukame sausą mišinį. Gautą tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą keturkampę skardelę. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie pusvalandį.
Iškepusį pyragą paliekame pilnai atvėsti, vėliau perpjauname pusiau ir pertepame bruknių uogiene. Apglaistome tirpintu šokoladu ir pastatome sustingti į šaldytuvą.
Aštriu peiliu supjaustome kubeliais ir patiekiame prie arbatos.
Su meile, Gabrielė