Marinuotos cukinijos (bulgariškai)

Puikus receptas. Ruošdami cukinijas pagal bulgarišką receptą ilgai neužgaišite, o paruošite labai skanų užkandį. Beje, pagal šį marinatą galima ruošti ir agurkus – skanumėlis.

Reikės:

3 kg cukinijų
2 l vandens
1 stiklinės (200 g) cukraus
3 valg. šaukštų druskos250 g 9 proc. acto
žalumynų (krapai, krienų lapai)
4 česnako skiltelės (1 l stiklainiui)
1 arb. šaukštelio juodųjų pipirų žirnelių
6-8 lauro lapų

Kaip gaminti:

* Cukinijas nuplauti, supjaustyti griežinėliais.

* Nuplauti žalumynus, nulupti česnaką ir sudėti į sterilius stiklainius.

* Marinatui į didelį indą supilti vandenį, sudėti druską, cukrų, lauro lapus, pipirus ir užvirinti. Supilti actą, užvirinti.

* Į verdantį marinatą sudedame supjaustytas cukinijas, paverdame 5-7 min, vis pamaišant šaukštu, kad visos cukinijos „išsimaudytų“. Išjungti ugnį.

* Į paruoštus stiklainius šaukštu išdėliojame cukinijas.

* Marinatą vėl užvirinti ir užpilti cukinijas. Užsukti dangtelius.

* Stiklainius apversti dangteliais žemyn ir palikti, kol visiškai atvės.

Shutterstock nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis