UŽKANDIS
Reikės:
1 meliono
200 g rūkyto kumpio, pjautsyto plonomis riekelėmis
pomidorų
salotų lapų
Ruošimas: melioną supjaustyti riekelėmis, nupjauti žievelę, išpjauti sėklas. Imti kumpio griežinėlį ir juo apvynioti meliono riekelę. Jei norite sotesnio užkandžio, į lėkštę įpjaustykite pmidoro, užbarstykite plėšytais salotų lapais. Užpilkite kašeliu aliejaus.
DESERTAS
Reikės:
1 meliono
60 ml medaus
1 arb. šaukštelio citrinos sulčių
1 arb. šaukštelio apelsino sulčių
2 arb. šaukštelių tarkuoto imbiero
Ruošimas: supjaustykite melioną kubeliais ir atšaldykite. Sumaišykite likusius ingredientus, pastatykite 30 s į mikrobangų krosnelę, paskui atšaldykite. Prieš patiekdami sumaišykite meliono gabaliukus su padažu ir papuoškite trimis ledų rutuliukais.
Reikės:
meliono, supjaustyto kubeliais – du puodelių
fetos sūrio, pjaustyto kubeliais – 1 puodelio
šviežios mėtos pagal skonį
100 g virtos vištienos krūtinėlės
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos pagal skonį
Paruošimas: sumaišykite visus ingredientus ir užpilkite alyvuogių aliejumi.
MELIONO ŠERBETAS SU CITRINOS SIRUPU
Reikės:
200 g cukraus
200 ml vandens
pusė nuvalyto meliono
150 ml šampano
100 ml vermuto
vienos citrinos sulčių
vienos citrinos žievelių
1 arb. šaukštelio kukurūzų krakmolo
30 g cukraus
Ruošimas: ant lėtos ugnies užvirinkite vandenį su 200 g cukraus, atšaldykite. Blenderiu sutrinkite melioną, įpilkite atšaldytą sirupą su šampanu, pastatykite į šaldytuvą. Sumaišykite vermutą, citrinos sultis, žieveles, krakmolą, 30 g cukraus, užvirinkite ir atšaldykite. Prieš patiekdami į taurę įdėkite šerbeto ir užpilkite jį vermutu.
KOKTEILIS IŠ MELIONO
4 porcijoms reikės:
1 meliono
40 g cukraus
600 ml malto ledo
300 ml pieno
40 g vanilinių ledų
Ruošimas: nuvalykite melioną, išpjaukite sėklas, supjaustykite kubeliais ir sumeskite į blenderį. Sudėkite likusius ingredientus ir plakite iki sulčių konsistencijos. Patiekdami papuoškite kokteilį ledų kaušeliu.