Šiuos grietinėčius pirmą kartą pabandžiau daugiau nei prieš penkerius metus, kai tik susidomėjau kepimu, naujų patiekalų bandymais. Paprasti, greiti, minkšti, tuo pačiu trapūs su skaniu varškės įdaru. Įdaras ne per saldus.
Jau ne kartą esu kepusi juos savo tėvams, sesei, broliui, kai viešėjau tėvų namuose. Visi iki šiol prisimena šiuos pyragaičius, o kai grįžtu visad prašo jų iškepti. Kai paklausiu, kodėl būtent juos, sulaukiu atsakymo, kad jie tiesiog labai skanūs.
Patarimai. Neužspauskite grietinėčių pernelyg stipriai, nes įtrūks.
Ingredientai
Tešlai
300 g miltų
100 g minkšto sviesto
100 g grietinės
90 g cukraus
1 kiaušinis
1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Įdarui
100 g varškės
25 g (šaukštas) miltų
3 šaukštai cukraus
1 kiaušinis
šiek tiek vanilės ekstrakto ar vanilinio cukraus
Gaminimo eiga
1. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi.
2. Įmuškite kiaušinį, supilkite grietinę, išmaišykite.
3. Miltus, kepimo miltelius, druską sumaišykite atskirame dubenyje, suberkite prie kitų produktų ir užminkykite tešlą.
4. Tešlą iškočiokite ir išspauskite 8-10 cm skersmens apskritimus.
5. Įdarui viską sumaišykite. Ant kiekvieno apskritimo dėkite įdaro, užlenkite, aptepkite kiaušinio plakiniu.
6. Kepkite apie 20 minučių 200°C įkaitintoje orkaitėje.