Jei norite aukštesnio pyrago, rinkitės 20cm skersmens kepimo formą, arba naudokite dvigubą kiekį produktų. Maniškė tortinė, kurią naudojau, buvo 24cm skersmens, pyragas gavosi gana plonas.
Mano puodelis = 236 ml
Reikės:
3/4 puodelio miltų;
3/4 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos;
4 didelių obuolių (aš naudojau alyvinius ir Jona Gold);
2 didelių kiaušinių;
3/4 puodelio cukraus;
3 v.š. tamsaus romo;
1/2 a.š. natūralios vanilės ekstrakto;
8 v.š. sviesto + kepimo formai patepti.
Gaminame
* Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, o dugną ir kraštus gausiai ištepame sviestu.
* 8 šaukštus sviesto ištirpiname ir paliekame pravėsti.
* Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais.
* Obuolius nulupame, supjaustome nestoromis riekelėmis ir perpjauname jas pusiau, kad gautume maždaug 2cm skersmens gabalėlius.
* Vidutinio dydžio dubenyje plakame kiaušinius, kol suputoja. Suberiame cukrų ir dar plakame apie minutę. Įmaišome romą ir vanilę. Į gautą masę supilame pusę miltų mišinio, paplakame ir įmaišome pusę sviesto, tada vėl miltų ir vėl sviesto.
* Į tešlą įmaišome obuolius. Viską supilame į paruoštą kepimo formą.
* Kepame apie valandą.
* Prieš patiekiant, leidžiame atvėsti iki kambario temperatūros.
Skanaus, Gabrielė