6 picos
Pagrindui reikės:
1 kg miltų (tipas – 00)
4 šaukštelių druskos
0,5 šaukštelio sausų mielių
Įdarui reikės:
12 šaukštų alyvuogių aliejaus
24 ančiuvių filė
2 skiltelių česnako (nuluptų, sutrintų)
1 kg buratos (arba mocarelos)
4 cukinijų (nuplautų)
2 šaukštų bazilikų padažo
1 saujelės bazilikų lapelių
trupučio druskos, maltų juodųjų pipirų
Gaminame
* Tešla. Dubenyje išmaišykite miltus, mieles ir druską. Užpilkite 650–700 ml drungno vandens, išmaišykite ir minkykite tešlą, iki nekibs prie rankų. Uždenkite dubenį drėgnu rankšluosčiu (kad tešla nedžiūtų) ir palikite kambario temperatūroje, kad masė pakiltų.
* Kai tešla padvigubės, ant miltuoto stalviršio iš jos suformuokite keturkampį. Padalykite jį į 6 mažesnius keturkampius. Kiekvieno gabaliuko kampus lenkite centro link ir suspauskite į apskritimą. Kiekvieną pabarstykite miltais, įvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite 1 ar 2 val. į šaldytuvą.
Tada ištraukite tešlos rutuliukus iš šaldytuvo ir ruoškite įdarą.
* Įdaras. Ančiuvius supjaustykite gabaliukais, cukinijas – išilgai plonyčiais griežinėliais. Iš tešlos rutuliukų suformuokite maždaug 25 cm skersmens diskus kuo mažiau spausdami tešlą. Padalykite ant jų buratą, ančiuvius, cukinijas. Pašlakstykite aliejumi, užberkite truputį druskos, pipirų ir pašaukite į 200–220 °C orkaitę. Kepkite maždaug 20 min., iki ims skrusti. Iškeptas picas pagardinkite pesto padažu, bazilikų lapeliais.