Pyragas su cukinija

Jei nežinot kur panaudoti dar vieną cukiniją, kodėl neišsikepus skanaus pyrago prie kavos? Minkštučio, su traškia trupinių plutele ir citrininiu glaistu.

Pyragą būtų labai lengva susipakuoti piknikui į gamtą, jis nėra įnoringas transportavimui. Tiesiog geras gero pyrago receptas. Dalinuosi savo atradimu.

Reikės:

8 v.š. minkšto sviesto;
2,5 puodelio miltų;
1 puodelio (236 ml) cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
0,5 a.š. druskos;
1,5 a.š. cinamono;
0,5 a.š. muskato;
1 puodelio grietinės;
1 didelio kiaušinio;
2 a.š. vanilės ekstrakto;
1,5 puodelio tarkuotos cukinijos.

Traškiam paviršiui:

5 v.š. minkšto sviesto;
0,5 puodelio cukraus;
0,5 puodelio miltų;
0,5 a.š. cinamono.

Glaistui:

1 puodelio cukraus pudros;
2 v.š. citrinos sulčių.

g-blogas.lt nuotr.

Gaminame

* Visus pyrago pagrindui skirtus ingredientus sudedame į didelį dubenį ir elektriniu plakikliu greitai plakame, kol gauname vientisą pyrago tešlą. Ją supilame į kepimo formą, išklotą sviestiniu popieriumi. Atidedame.

* Traškiam paviršiui skirtus ingredientus sudedame į mažesnį dubenį ir pirštais triname, kol gauname daug drėgnų trupinių. Jai apibarstome paruoštą pyrago tešlą.

* Pašauname pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame apie 40 minučių.

* Kai pyragas atvėsta, paruošiame glaistą. Cukraus pudrą sumaišome su citrinos sultimis ir apšlakstome pyrago paviršių.

Su meile, Gabrielė

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis