Lietuvoje šiuo metu voveraičių sezonas, o aš katik grįžau namo po puikios popietės grybaujant. Ar nenuostabu, kad mes, lietuviai, grybų sezonui vos prasidėjus galime lįsti praktiškai į bet kurį mišką ir parsinešti namo vakarienę? Švieži, rankomis skirti, organiški grybai. Gyvenimas yra gražus, aš Jum sakau.
Kadangi daugelis lietuvaičių negali atsispirti grybų ir grietinės deriniui, šįkart pasidaviau ir aš. Skanaus.
Dvi pietų porcijos.
Ingredientai:
Farfalle (kaspinėlių) makaronų (maždaug 80 g sausų makaronų žmogui)
300 g voveraičių
100 g pievagrybių
200 g rūkytos lašišos
200 ml grietinės
sauja smulkiai sukapotų svogūnų laiškų
keli šalavijo lapeliai
džiovinto arba šviežio raudonėlio
alyvuogių aliejaus
druskos+pipirų
Procesas:
* Makaronus išvirkite iki ‘al dente’ tvirtumo. Nuplaukite šaltu vandeniu ir nusunkite.
* Pasmulkinkite pievagrybius ir didesnes voveraites, rūkytą lašišą supjaustykite nedideliais gabalėliais.
* Keptuvėje įkaitinkite vieną valgomą šaukštą alyvuogių aliejaus. Dėkite voveraites, pievagrybius, svogūnų laiškus ir kepinkite apie 7 minutes.
* Supilkite grietinę, dėkite lašišos gabalėlius, smulkintą šalaviją ir dosnų žiupsnį raudonėlio.
* Kepinkite dar kelias minutes, kol grietinė ištirps į padažą.
* Apibarstykite šviežiai maltais pipirais ir, jei reikia, įberkite druskos (atminkite, kad rūkyta lašiša jau yra gana sūri).
* Kaspinėlius sumaišykite su grybų padažu, pašildykite ir patiekite.
Gražaus vakaro!