6 puodeliai sultinio
5 puodeliai moliūgo pjaustyto kubeliais
1 a.š kapotų šviežių petražolių
1 skiltelė smulkinto česnako
1 puodelis pjaustytų svogūnų
1/2 a.š kapotų šviežių čiobrelių
1/2 puodelio grietinėlės
1,5 a.š. druskos
1/4 a.š maltų juodųjų pipirų
Gaminame:
* Įkatinkikite 6 puodelius vandens su 3-4 kubeliais sultinio.
* Užvirus sultiniui įberkite druskos, sudėkite moliūgo gabalėlius, svogūnus, čiobrelį, česnaką ir pipirus.
* Sumažinkite ugnį ir atidengtą troškinkite apie 30 minučių.
* Sriubai suvirus šiek tiek ją atvėsinkite ir sutrinkite plakikliu iki vientisos masės
* Troškinkite dar 10 minučių.
* Pabaigoje nuimkite nuo ugnies, įpilkite grietinėlę ir viską gerai permaišykite
* Patiekdami supilkite į sriubos dubenėlį ir pabarstykite šviežiomis petražolėmis.
* Skanaus.