Vytinta paprika – skaniau net vytintus pomidorus

Gal nustebsite, bet vytintos paprikos, konservuotos aliejuje su prieskoniais, skoniu smarkiai lenkia senjorus pomidorus. Galbūt todėl, kad tai visai naujai atrastas skonis, mėgaujamės juo tik antrus metus.

Ir jis smarkiai įsiliejo į mūsų namus, pomidorams liko makaronai, paštetai, sriubos. O šios paprikos užėmė garbingiausią – svečių – zoną, t.y. vienakąsnius, sumuštinukus, karštas užkandėles. Nepatingėkite pasigaminti bent vieną stiklainį, paragaukite ir pasigaminkite dar ir dar. O ir paprikų jau galima nusipirkti visus metus.

Pasiruošiu:

3 kg raudonos paprikos

400 ml tyro aliejaus

1aš druskos

sauja džiovinto raudono baziliko

12 česnako skiltelių

0,5 a.š. rūkytos paprikos miltelių

100 ml obuolių acto

Paprikas perpjaunu per pusę, išimu sėklas, supjaustau 0,5cm juostelėmis, jas sudedu ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pabarstau druska. Džiovinu 8-10h iki 100C įkaitintoje orkaitėje pravertomis durelėmis. Arba naudoju specialią džiovyklę, joje procesas greičiau nevyksta, bet elektros išnaudojama mažiau. Vytinta paprika turi būti gerokai susitraukusi, bet neperdžiūvusi, elastinga.

Išplaunu ir iškaitinu stiklainius ir dangtelius. Supjaustau griežinėliais česnakus ir juos tolygiai paskirstau stiklainiuose. Tą patį padarau su džiovintu baziliku.

Puode užverdu 1l vandens, jam užvirus, supilu actą. Suberiu dalį paprikų, pamaišau, lukteliu 30sek. ir kiaurasamčiu išgriebiu paprikas. Dar karštas sudedu į stiklainius ir tą patį veiksmą pakartoju su likusiomis juostelėmis. Aliejų supilu į puodą, pašildau, tik jokių būdu neužverdu. Šiltu sklidinai užpilu paprikas, užsuku dangtelius ir stiklainius nešu į vėsią patalpą arba šaldytuvą.

Iš tokio kiekio ingredientų gaunu 4 250ml stiklainiukus konservų.

Jei norisi dar kitokio skonio, į kiekvieną stiklainį beriu po žiupsnelį rūkytos paprikos miltelių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis