Ir jis smarkiai įsiliejo į mūsų namus, pomidorams liko makaronai, paštetai, sriubos. O šios paprikos užėmė garbingiausią – svečių – zoną, t.y. vienakąsnius, sumuštinukus, karštas užkandėles. Nepatingėkite pasigaminti bent vieną stiklainį, paragaukite ir pasigaminkite dar ir dar. O ir paprikų jau galima nusipirkti visus metus.
Pasiruošiu:
3 kg raudonos paprikos
400 ml tyro aliejaus
1aš druskos
sauja džiovinto raudono baziliko
12 česnako skiltelių
0,5 a.š. rūkytos paprikos miltelių
100 ml obuolių acto
Paprikas perpjaunu per pusę, išimu sėklas, supjaustau 0,5cm juostelėmis, jas sudedu ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pabarstau druska. Džiovinu 8-10h iki 100C įkaitintoje orkaitėje pravertomis durelėmis. Arba naudoju specialią džiovyklę, joje procesas greičiau nevyksta, bet elektros išnaudojama mažiau. Vytinta paprika turi būti gerokai susitraukusi, bet neperdžiūvusi, elastinga.
Išplaunu ir iškaitinu stiklainius ir dangtelius. Supjaustau griežinėliais česnakus ir juos tolygiai paskirstau stiklainiuose. Tą patį padarau su džiovintu baziliku.
Puode užverdu 1l vandens, jam užvirus, supilu actą. Suberiu dalį paprikų, pamaišau, lukteliu 30sek. ir kiaurasamčiu išgriebiu paprikas. Dar karštas sudedu į stiklainius ir tą patį veiksmą pakartoju su likusiomis juostelėmis. Aliejų supilu į puodą, pašildau, tik jokių būdu neužverdu. Šiltu sklidinai užpilu paprikas, užsuku dangtelius ir stiklainius nešu į vėsią patalpą arba šaldytuvą.
Iš tokio kiekio ingredientų gaunu 4 250ml stiklainiukus konservų.
Jei norisi dar kitokio skonio, į kiekvieną stiklainį beriu po žiupsnelį rūkytos paprikos miltelių.