1,100 kg šv.viščiuko broilerio krūtinėlės su oda;
600 g šviežių mažų bulvyčių;
2 cukinijų;
1 raudonosios paprikos;
50 g kalamata alyvuogių;
8 skiltelių česnako;
250 ml vištienos sultinio;
2 v.š. alyvuogių aliejaus;
1 citrinos;
1 a.š. rūkytos paprikos;
2 a.š. malto kumino;
druskos, maltų juodųjų pipirų.
Gaminame
* Į kepimo skardą sudėkite nuplautas bulvytes, storesniais griežinėliais pjaustytas cukinijas, juostelėmis - papriką, sudėkite kalamata alyvuoges, nuluptas česnako skilteles ir supilkite vištienos sultinį.
* Mažame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, vienos citrinos nutarkuotą žievelę ir iš jos išspaustas sultis, suberkite rūkytą papriką, maltą kuminą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
* Ant daržovių išdėliokite vištienos krūtinėles ir aptepkite sumaišytu mišiniu.
* Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min.
Skanaus.