Kalakutienos dešrelės su kopūstais

Patiekalas, kuris ant stalo atkeliauja su vėsesniu oru.

Ingredientai:

500 g kalakutienos dešrelių;
100 g š/r kiaulienos lašinių;
1/3 puodelio šviežio raudonėlio, smulkinto;
2 v.š smulkinto česnako;
1 a.š druskos;
1/2 šviežių maltų juodųjų pipirų;
2 a.š garstyčių;
1 v.š kmynų sėklų;
1/2 puodelio balzaminio acto;
900 g šviežių kopūstų.

Paruošimas:

* Supjaustykite lašinukus į 1-2 cm gabaliukus ir lengvai pakepinkite.

* Dešreles sudėkite į verdantį vandenį ir virkite apie 10 min.

* Tuo metu susipjaustykite kopūstą griežinėliais.

* Po 10 min į verdantį vandenį su dešrelėmis sudėkite ir kopūstus. Virkite viską kartu dar apie 10 min.

* Pasibaigus virimo laikui, nusunkite vandenį ir perdėkite viską į gilią keptuvę.

Fotolia nuotr.

* Pabarstykite druska, pipirais ir sudėkite kitus likusius ingridientus, išskyrus kmynus. Užpilkite balzaminio acto,viską sumaišykite ir palengva kepinkite vis pavartydami.

* Po 10 min. užberkite kmynų ir gerai išmaišykite.

* Leiskite patiekalui pastovėti dar apie 10 min, o tada galite patiekti lėkštėse.

Skanaus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis