Pavyzdžiui, šie kefyro sausainiai - tai angliškų bandelių-scone'ų amerikietiška variacija. Produktai, gaminimo procesas, idėja, net ir skonis labai panašus, tačiau tekstūra visiškai kita. Šių sausainių plutelė - kieta, traški, o vidus minkštas, labiau primena sausainių tekstūrą.
Sausainiai nėra saldūs ir juos rekomenduojama valgyti taip, kaip ir angliškus - šiltus, apteptus sviestu. Mums to neprireikė, skaniai susivalgė ir vieni.
Tą pačią dieną bandžiau ir kitus kefyro sausainius su minkoma ir išspaudžiama tešla. Tiesą sakant, jie mažai kuo skiriasi nuo angliškų bandelių. Šis receptas įdomesnis.
Patarimai, pastebėjimai. Kepimo miltelių tikrai dedasi 1 šaukštas, klaidos čia nėra. Gąsdintis nereikia, nesijaučia.
Sausainius reikia kuo greičiau dėti kepti. Sumaišius sausus produktus su šlapiais, tarp jų iš karto prasideda reakcija, todėl nereiktų gaišti laiko ir kaip įmanoma greičiau pašauti į orkaitę.
Tešla gaunasi tiršta, lipni, tokia ir turi būti. Sausainius formuokite paprastu ar ledų šaukštu.
Gaunasi apie 25-30 sausainių priklausomai nuo dydžio.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, galbūt kartosiu.
Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
2 puodeliai miltų
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas kepimo miltelių
1/2 šaukštelio sodos
3/4 šaukštelio druskos
300 ml kefyro ar pasukų
1 didelis kiaušinis
1/4 puodelio aliejaus
Gaminimo eiga
* Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite kelias skardas.
* Miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską persijokite.
* Kiaušinį, kefyrą ir aliejų suplakite bei supilkite į sausus produktus. Viską išmaišykite.
* Vidutiniu ledų šaukštu ar paprastu šaukštu ant kepimo skardų dėkite tešlą.
* Kepkite apie 15 minučių.