Traškieji bulvių blynai

Tarkuotų bulvių blynų iki šiol net nemokėjau kepti. Bandymų buvo, bet nesėkmingų. Tai prisvildavo, tai subyrėdavo, tai skonis neįtikdavo - prėska, nuobodu, per paprasta. Iki šio recepto...

Pamačiau šį receptą ir susidomėjau. Parmezanas, Čederis, česnako prieskoniai - žinojau, skonis bus išraiškingesnis ir įdomesnis. Neklydau. Skanūs blynai ir puikiai iškepė!


Patarimai, pastebėjimai. 900 g bulvių - nuluptų bulvių svoris, bet dar nenuspaustų. Bulves nuspaudžiau rankomis imdama po saują. Galima nuspausti per marlę ar rankšluostį. Svarbu nuspausti kuo daugiau skysčio.


Česnako miltelių kitąkart dėčiau dar daugiau, plius įmaišyčiau svogūno miltelių. Tik paryškintų skonį.


Padažui sumaišiau 1/2 puodelio grietinės, kelis šaukštus saldžiarūgščio padažo ir truputį čili padažo. Galite į grietinę įmaišyti česnakinio padažo, tiktų dar labiau.


Asmeninio albumo nuotr.


Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.


Ingredientai


900 g bulvių, nuluptų ir sutarkuotų

50 g Čederio sūrio, tarkuoto

50 g Parmezano sūrio, tarkuoto

Sauja svogūnų laiškų, smulkintų

1/2 šaukštelio česnako miltelių

30 g miltų

2 kiaušiniai

Druskos, pipirų pagal skonį


Asmeninio albumo nuotr.


Gaminimo eiga


* Bulves nulupkite, sutrarkuokite burokine tarka ir nuspauskite, kiek įmanoma daugiau skysčio.

* Į bulves įmaišykite visus likusius produktus.

* Kepkite karštoje keptuvėje nedideliame kiekyje aliejaus, kol apskrus.

* Tiekite su grietinės ir česnakinio (ar čili) padažo mišiniu.


Asmeninio albumo nuotr.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis