Plikytos tešlos koldūnai

Tešla elastinga, minkšta, koldūnai lengvai formuojami ir nepasileidžia. Aš dariau su varškės įdaru, nurodau ir mėsos įdarą, bet tešlos kiekis skirtas tik vienai įdaro rūšiai.

Reikės


3 stiklinės miltų

2 kiaušiniai

2 šaukštai aliejaus

125 ml vandens

žiupsnelio druskos


Įdarui:


Mėsos:


500 g maltos mėsos

pusė svogūno

1 kiaušinis

druska,pipirai


Varškės:


200 g varškės

kiaušinio trynio

žiupsnelio druskos


Gaminame


* Į puodą įberti stiklinę miltų, išplakti kiaušinius su druska ir aliejumi ir supilti karštą vandeni, pilant greitai maišyti, kad nesutrauktų kiaušiniu, masę pilti į miltus, statyti ant ugnies ir maišant leisti tešlai užkaisti. Nuimti nuo ugnies ir supilti likusias 2 stiklines miltų, užminkyti tešlą, dėti ją į dubenį, uždengti rankšluostuku ir leisti jai pailsėti apie 30 min.


ill-make-you-apple-pie.blogspot.com nuotr.


* Sumaišyti įdarą, kočioti tešlą ir formuoti koldūnus. Virti nuo užvirimo 6 min.


ill-make-you-apple-pie.blogspot.com nuotr.


* Gaunasi apie 60 koldūnų. Nei vienas neišsileido.


ill-make-you-apple-pie.blogspot.com nuotr.


Skanaus!!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis