Nepakartojamo skonio „Crème brulé“ su kava

Kas gali būti geriau nei „crème brulé“? Tik „crème brulé“ su kava!

4 asmenims

Gaminimas 15 min.

Kepimas 30 min.

Orkaitės t-ra – 140 °C

300 ml plakamosios grietinėlės
1 šaukštelis tirpios kavos AROMA GOLD
60 g smulkaus cukraus
2–3 šaukšteliai smulkaus cukraus pabarstyti
4 kiaušinio trynių

Gamintojo nuotr.

Gaminame

1. Grietinėlę užvirinkite ir kaitinkite ant nedidelės ugnies 1–2 min. Į karštą grietinėlę suberkite tirpią kavą AROMA GOLD, išmaišykite.

2. Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi. Vėl užvirinkite grietinėlę, plona srovele supilkite ją į kiaušinių plakinį. Masę trumpai pakaitinkite ir nukoškite. Supilstykite į keturias karščiui atsparias formeles, užpildydami maždaug du trečdalius jų tūrio.

3. Formeles sudėkite į skardą aukštais kraštais. Įpilkite karšto vandens, kad indelius apsemtų maždaug iki pusės. Kepkite iki 140 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Išimkite iš vandens, atvėsinkite ir labai gerai atšaldykite.

4. Prieš patiekdami kremo paviršių pabarstykite plonu cukraus sluoksniu ir apdeginkite virtuviniu liepsnosvaidžiu. Ant viršaus turi susidaryti traški karamelinė plutelė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis