Skanūs ir skalsūs avižiniai blynai

Dar vieni blynukai. Šįkart su avižiniais dribsniais. Labai skanūs, skalsūs, rupesnės tekstūros nei įprastų miltų blynai. Su medučiu man patiko!

Patarimai, pastebėjimai. Avižinius dribsnius malkite tiek, kad būtų panašūs į rupios konsistencijos miltus. Tešlą į keptuvę dėjau 60 ml matavimo puodeliu. Iš šio kiekio gaunasi 8 blynai.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.

Ingredientai

65 g miltų
50 g stambių avižinių dribsnių
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1/2 šaukštelio sodos
1/2 šaukštelio druskos
175 ml kefyro ar pasukų
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
1 didelis kiaušinis

Asmeninio albumo nuotr.

Gaminimo eiga

* Avižinius dribsnius ir miltus sumalkite virtuviniu kombainu, kol avižinių dribsnių konsistencija bus panaši į rupius miltus.

* Dubenyje sumaišykite visus sausus produktus.

* Kitame dubenyje išplakite kefyrą, vanilę, aliejų ir kiaušinį. Viską supilkite į sausų produktų mišinį ir išmaišykite. Nepermaišykite.

* Kepkite blynus karštoje keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol gražiai paruduos.

* Tiekite su klevų sirupu ar medumi.

Asmeninio albumo nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis