Reikės:
500 g miltų;
8 g sausų mielių;
250 ml pieno;
40 g cukraus;
50 g sviesto;
2 kiaušinių;
žiūpsnelio druskos,sezamo sėklų.
Įdarui:
250 g lašinukų arba šalto rūkymo mėsytės;
2 v.š. džiūvėsėlių;
2 svogūnų;
1-2 v.š. smulkintų petražolių;
druskos, pipirų.
Eiga:
* Šiek tiek pašildome pieną, suberiame cukrų, mieles, šiltai paliekame, kol suputos. Į kitą dubenį suberiame miltus, gabaliukais pjaustytą sviestą, įmušame kiaušinį, suberiame druską. Suputojusias mieles supilame į miltų dubenį, minkome apie 10-15 minučių. Uždengiame dubenį ir paliekame šiltoje vietoje pakilti.
* Kol tešla kyla, gaminame įdarą. Smulkiai supjaustome svogūnus, iki skaidrumo pakepiname keptuvėje, suberiame pjaustytus lašinukus ir kelias minutes pakepiname. Baigus kepimui suberiame prieskonius ir džiūvėsėlius.
* Tešlą kočiojame apie 1 cm storio, stikline įspaudžiame rutuliukus, šiek tiek pakočiojame ir dedame įdarą (~1 a.š.). Formuojame bandeles, aptepame kiaušinio plakiniu, apibarstome sezamo sėklomis.. Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 20-25 minutes.