Reikės:
500 g virtų bulvių arba bulvių košės;
225 g rūkytos skumbrės filės, be odos ir susmulkintos;
1 šaukštas krienų;
1 šaukštas petražolių, smulkintų;
1 citrinos tarkuota žievelė;
1 kiaušinio trynys;
šviežiai malti pipirai.
Apvoliojimui:
1 kiaušinis ir likęs baltymas;
200 g džiuvesėlių;
šviežiai malti pipirai.
Gaminame:
* Bulvių košę, skumbrę, krienus, citrinos žieveles, petražoles, kiaušinio trynį, pipirus gerai sumaišykite dubenyje. Ir padalinti į 8 dalis.
* Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C, o kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi.
* Išplakame kiaušinius ir kitame dubenyje supilame džiuvesėlius sumaišytus su pipirais.
* Formuojame pyragėlius, pamirkome kiaušinio plakinyje, po to džiuvėsėliuse.
* Sudedame ant kepimo skardos ir kepame orkaitėje ~ 15-20 min. arba kol iškeps.
* Labai skanu tik su žaliosiomis salotomis.
Skanaus!