Tobulos pusryčių bandelės

Tikrai recepto pavadinimas nemeluoja, bandelės tobulos! Tiktų ir mėsainiams, ir savaitgalio pusryčiams, ir karštos su gabalėliu sviesto.

Reikės:

Puodelis – 250 ml

Kvietinių miltų – 2 1/2 puod. (400 g.);
Sausų mielių – 14 g (arba šviežių 30 g.);
Cukraus – 2 v.š. (25 g);
Kambario temperatūros vandens – 3/4 puod. (180 ml.);
Kiaušinių – 2 vnt.;
Aliejaus – 2 v.š. (30 ml.)
Druskos – 2 a.š. (8 g)
Kiaušinio plakinio (kiaušinis suplaktas su 1 v.š. pieno);
Sezamo sėklų

Gaminame

1. Dideliame dubenyje sumaišome miltus, mieles ir cukrų. Atskirai suplakame kiaušinius su vandeniu ir aliejumi.

2. Plakinį supilame ant sausų produktų mišinio, gerai sumaišome. Kai jau sunku maišyti, beriame druską ir pradedame minkyti rankomis. Minkome, kol tešla taps elastinga. Jei reikia, beriame šiek tiek daugiau miltų.

3. Tešlą dedame į aliejumi išteptą dubenį, uždengiame ir kildiname šiltoje vietoje apie valandą, turi pakilti dvigubai.

4. Tešlą perminkome, padaliname į 10 lygių dalių, suformuojame bandeles, uždengiame ir dar kartą kildiname apie pusvalandį.

5. Pakilusias bandeles aptepame kiaušinio plakiniu, apibarstome sezamo sėklomis ir kepame įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 15-20 min., kol gražiai paruduos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis