Ieškote greito, paprasto, nebrangaus patiekalo? Šis būtent toks. Mums labai patiko. Labai skanu, galvojau, bus sausoki makaronai, nes makaronai be grietinės ir kitų padažų, bet visai nesausi ir neriebūs. Dar didelis pliusas, jog gaminimas greitas, paprastas ir visus reikalingus produktus aš visuomet turiu šaldytuve. Įsirašau šį patiekalą į greitų, pigių, visai šeimai patinkančių patiekalų sąrašą.
Patarimai, pastebėjimai. Į makaronus galite įpilti grietinėlės ar įdėti truputį grietinės. Mums skanu buvo ir be to.
Vietoj kumpio galima naudoti dešrą ar itališką 'Prosciutto' kumpį.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.
Ingredientai
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
25 g sviesto
1 svogūnas, smulkiai pjaustytas
1 česnako skiltelė, traiškyta
100 g šaldytų žirnelių
1 šaukštas šviežių petražolių, kapotų
125 ml vištienos sultinio
100 g virto kumpio ar kitos dešros, smulkiai pjaustyto
200 g makaronų 'kaspinėlių'
2 šaukštai šviežiai tarkuoto Parmezano sūrio, plius daugiau patiekimui
Druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga
* Alyguogių aliejų įkaitinkite keptuvėje su trupučiu sviesto. Dėkite smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką ir pakepkite, kol suminkštės apie 8 minutes.
* Sudėkite žirnelius, pavirkite 1 minutę, tuomet įmaišykite petražoles ir sultinį. Užvirkite, sumažinkite kaitrą ir pavirkite 4-5 minutes. Įmaišykite kumpį.
* Tuo tarpu puode su pasūdytu vandeniu išvirkite makaronus kaip nurodyta ant pakuotės.
* Nukoškite, sudėkite į žirnelių-kumpio masę. Dėkite likusį sviestą, įtarkuokite Parmezano sūrio, pabarstykite druska, pipirais. Viską gerai išmaišykite ir minutę pakaitinkite.
* Tiekite su tarkuotu Parmezanu.