Skanus, daug pastangų nereikalaujantis vištienos patiekalas. Gaminau ne kartą, mūsų šeimai patinka. Tiekiu su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Kepiau keletą kartų.
Ingredientai
4-5 vištienos blauzdelės
2 česnako skiltelės, smulkiai pjaustytos
3 šaukštai sojos padažo
3 šaukštai skysto medaus
1 šaukštas sezamų aliejaus
žiupsnelis čili paprikos miltelių (pagal skonį)
Patiekimui:
Sezamo sėklų
Svogūnų laiškų, smulkintų
Gaminimo eiga
* Dubenyje sumaišykite pjaustytą česnaką, soją, medų, sezamų aliejų ir čili miltelius. Į marinatą sudėkite vištieną ir gerai įmasažuokite.
* Vištieną dėkite į šaldytuvą bent 40 minučiui pasimarinuoti.
* Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Folija išklokite kepimo skardą.
* Sudėkite vištieną, apliekite marinatu ir kepkite apie valandą arba kol iškeps.
* Tiekite apibarstydami sezamų sėklomis ir smulkintais svogūnų laiškais.