Medaus ir sojos vištiena

Vištiena marinuota saldžiame medaus ir sojų padaže.

Skanus, daug pastangų nereikalaujantis vištienos patiekalas. Gaminau ne kartą, mūsų šeimai patinka. Tiekiu su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Kepiau keletą kartų.

Asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai

4-5 vištienos blauzdelės
2 česnako skiltelės, smulkiai pjaustytos
3 šaukštai sojos padažo
3 šaukštai skysto medaus
1 šaukštas sezamų aliejaus
žiupsnelis čili paprikos miltelių (pagal skonį)

Patiekimui:
Sezamo sėklų
Svogūnų laiškų, smulkintų

Asmeninio albumo nuotr.

Gaminimo eiga

* Dubenyje sumaišykite pjaustytą česnaką, soją, medų, sezamų aliejų ir čili miltelius. Į marinatą sudėkite vištieną ir gerai įmasažuokite.

* Vištieną dėkite į šaldytuvą bent 40 minučiui pasimarinuoti.

* Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Folija išklokite kepimo skardą.

* Sudėkite vištieną, apliekite marinatu ir kepkite apie valandą arba kol iškeps.

* Tiekite apibarstydami sezamų sėklomis ir smulkintais svogūnų laiškais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis