4 porcijoms reikės:
600 g persimonų,
3,5 šaukšto manų kruopų,
450 g varškės,
1 kiaušinio,
2 šaukštų cukraus,
0,5 šaukštelio vanilinio cukraus,
1 šaukšto sviesto,
1 šaukšto džiūvėsėlių,
2 šaukštų grietinės.
Kaip gaminti
* Persimonus nulupkite, supjaustykite, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite (vandens turi būti nedaug, kad jis vos apsemtų persimonus). Nukelkite nuo ugnies, šakute arba plaktuvu sutrinkite iki vientisos masės. Į verdantį vandenį suberkite manų kruopas, gerai sumaišykite. Išvirtą košę sumaišykite su persimonų mase, kad nebūtų gumuliukų.
* Pertrinkite varškę per sietelį. Išplakite kiaušinį su cukrumi, įberkite vanilinio cukraus, sumaišykite su varške. Į varškės masę supilkite persimonus su manų koše. Kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais ir sudėkite gautą masę. Paviršių išlyginkite, patepkite grietine, pašaukite į iki 180° C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 40 minučių.
Patarimas. Jei nusipirkote tvirtų, ryškiai oranžinių persimonų, juos reikia sunokinti. Jie greičiau prinoks, jei laikysite drauge su obuoliais – šie skleidžia nokimo „hormonus“. Kuo persimono odelėje daugiau rudų juostelių, tuo jis labiau prinokęs.