Šventiniam Kalėdų stalui – 3 karališki patiekalai

Karališkosios grybų salotos su kariu, karališka vištiena su medumi, didkepsnis „Didikas“.

Žiemą ne tik drabužiai tampa šiltesni, paįvairinti sotesniais patiekalais norisi ir savo meniu. Tad kaip tik artėjančių švenčių proga, mėsos tiekėjai „Baltic Foods“ rekomenduoja išbandyti tris karalių pamėgtus patiekalus: karališkas grybų salotas, kiaulienos kepsnį ir vištieną su medumi.

O kaip byloja viena patarlė: „Įvertinti pudingo skonį galime tik paragavę pudingo“. Tad pirmyn į gamybą! „Baltic Foods“ rekomenduoja išbandyti:

Karališkosios grybų salotos su kariu

Jums reikės:

Ryžių makaronai, 100 gramų

Krevetės, 500 gramų

Jautiena, 200 gramų

Svogūnai, 1 vienetas

Grybai, 300 gramų

Karis, 1 arbatinis šaukštelis

Majonezas

Kaip pasigaminti?

Ryžių makaronus užplikyti verdančiu vandeniu, uždengti ir palikti 8 - 10 minučių išbrinkti. Tada per sietą nukošti. Krevetes ir jautieną išvirti pasūdytame vandenyje. Keptuvėje, karštame aliejuje pakepinti grybus ir smulkintus svogūnus su šaukšteliu kario. Visus paruoštus ingredientus sudėti į dubenį, pagardinti druska bei pipirais ir išmaišyti su majonezu.

Karališka vištiena su medumi

Jums reikės:

Česnakai, 2

Medus, 1 arbatinis šaukštelis

Vištienos filė, 500 gramų

Sojos padažas, 5 valgomieji šaukštai

Aliejus, 3 valgomieji šaukštai

Kaip pasigaminti?

Sumaišykite sojos padažą su aliejumi, medumi ir sutrintais česnakais. Vištienos filė apipilti marinatu ir laikyti šaltai 6 valandas. Po to kepti grilyje apie 20 minučių.

Didkepsnis „Didikas“

Jums reikės:

Čiobreliai, šakelė, 1 vienetas

Imbieras

Jautiena, pjausniai, 2 vienetai

Kiaušiniai, 1 vienetas

Kvietiniai miltai, 3 valgomieji šaukštai

Alyvuogių aliejus, 20 gramų

Majonezas, 50 gramų

Pienas, 100 gramų

Druska

Avižiniai dribsniai, 2 valgomieji šaukštai

Citrinpipiriai, 0,25 arbatinio šaukštelio

Kaip pasigaminti?

Jautienos pjausnius išmuškite ir pabarstykite citrininiais pipirais, imbieru, čiobrelio lapeliais ir druska. Susukite į volelį ir dėkite į plastikinį maišelį. Paliekame valandai. Avižinius dribsnius paskrudinam ant keptuvės. Išplakam kiaušinį. Išmuštą kepsnį pavoliojam miltuose, po to kiaušinyje ir dribsniuose. Kepame ant alyvuogių aliejaus iš abiejų pusių. Sūrį sutarkuojame, sumaišome su majonezu ir pomidorų padažu. Visą masę uždedam ant kepsnių ir dedam į įkaitintą orkaitę 10 min.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis