Reikės:
4 didelių obuolių,
3 valg. š. grikių miltų,
3 valg. š. kokosų miltų,
3 valg. š. sojos miltų,
1 valg. š. malto cinamono,
50 g kokosų žiedų cukraus,
1 arb. š. sodos ar kepimo miltelių,
vanilės pagal skonį,
200 ml vandens.
Gaminimo eiga:
* Obuolius nulupti, supjaustyti skiltelėmis, apiberti kokosų cukrumi (šaukštą palikti tešlai) ir cinamonu, išmaišyti ir palikti apie 10 min.
* Paruošti tešlą iš miltų, vanilės ir sodos (ar kepimo miltelių) bei 1 valg. š. kokosų žiedų cukraus. Nuolat maišant su šaukštu palaipsniui pilti apie 200 ml vandens. Tešla turi būti tokio tirštumo, kad būtų įmanoma ją maišyti su šaukštu.
* Paruoštus obuolius sumaišyti su tešla ir sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min. Išėmus leisti atvėsti. Puošti su šviežiom, šaldytom ar liofilizuotom uogom.
Skanaus!
Receptą parengė livinn.lt