Vieniems ašarėlės atsiranda po nakties, kitiems – po poros valandų, man pasisekė ir pirmosios ašarėlės pradėjo rastis jau po pusvalandžio.
Plakant baltymus cukraus pudrą dėkite jau į galą, kad tie pudros kristalai
galutinai neištirptų.
24x24 cm kepimo formai reikės (arba 24 cm apvaliai):
Pagrindas :
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
80 g sviesto
2 šaukštai cukraus
1 kiaušinis
Įdaras:
500 g varškės
0,5 stiklinės cukraus
3 kiaušinių tryniai
1 šaukštas manų kruopų
100 g grietinės
vanilės pagal skonį
Suflė:
3 baltymai
5 šaukštai cukraus pudros
Gaminame pagrindą
* Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir sukapokite su atšaldytu sviestu.Sudėkite likusius produktus ir išminkykite tešlą.Paruoštą tešlą suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldiklį 30 minučių.
Gaminame įdarą:
* Mikseriu visus ingredientus sumaišome į vientisą masę.
* 21 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.Išimkite tešlą iš šaldytuvo , pakočiokite ir ja išklokite kepimo formą.
* Ant tešlos sudėkite varškės įdarą, galite patepti kelis šaukštus mėgstamos uogienės. Aš naudojau raudonųjų slyvučių uogienę.
* Šaukite pyragą į iki 180°C įkaitintą orkaitę 30 minučių.
* Suflė sluoksniui suplakite baltymus su cukraus pudra.
* Išimkite pyragą ant viršaus sutepkite suflė ir kepkite dar 10-15 min. iki auksinės rudos spalvos.
Skanaus!