8–10 porcijų
Krepšeliui reikės:
175 g miltų
50 g miltelinio cukraus
žiupsnio druskos
100 g šalto sviesto
1 apelsino plonai nutarkuotos žievelės
1 citrinos plonai nutarkuotos žievelės
1 didelio trynio
Įdarui reikės:
4 kiaušinių
1 vanilės ankšties sėklų
150 g miltelinio cukraus
2 šaukštų miltų
300 ml grietinėlės (35 proc.)
300 g supjaustytų slyvų
Gaminame
* Krepšelis. Visus komponentus virtuviniu kombainu išmaišykite iki vientisos masės. Tešlą sukrėskite į 25 cm skersmens ir bent 4 cm aukščio skardą išimamu dugnu, tolygiai paskleiskite ir prispauskite rankomis prie sienelių (arba tešlą iškočiokite ir įklokite į skardą). Įdėkite į šaldytuvą 30 min. Tada subadykite šakute, kad neiškiltų pagalvėlių. Kepkite 200 °C orkaitėje apie 15 min. – iki ims rusvėti. Iškeptą ištraukite iš orkaitės.
* Įdaras. Išplakite kiaušinius. Plakiniu patepkite iškepto krepšelio dugną bei sieneles ir dar maždaug 3 min. grąžinkite į orkaitę.
Į likusį kiaušinių plakinį įmaišykite vanilės ankšties sėklas, miltelinį cukrų, miltus ir grietinėlę.
* Slyvų gabaliukus sukrėskite ant krepšelio ir tolygiai paskleiskite. Ant viršaus supilkite įdarą. Kepkite 140–150 °C orkaitėje apie 50 min.