Krepšelis su slyvų įdaru

Saikingo saldumo desertas.

8–10 porcijų

Krepšeliui reikės:

175 g miltų

50 g miltelinio cukraus

žiupsnio druskos

100 g šalto sviesto

1 apelsino plonai nutarkuotos žievelės

1 citrinos plonai nutarkuotos žievelės

1 didelio trynio

Įdarui reikės:

4 kiaušinių

1 vanilės ankšties sėklų

150 g miltelinio cukraus

2 šaukštų miltų

300 ml grietinėlės (35 proc.)

300 g supjaustytų slyvų

Gaminame

* Krepšelis. Visus komponentus virtuviniu kombainu išmaišykite iki vientisos masės. Tešlą sukrėskite į 25 cm skersmens ir bent 4 cm aukščio skardą išimamu dugnu, tolygiai paskleiskite ir prispauskite rankomis prie sienelių (arba tešlą iškočiokite ir įklokite į skardą). Įdėkite į šaldytuvą 30 min. Tada subadykite šakute, kad neiškiltų pagalvėlių. Kepkite 200 °C orkaitėje apie 15 min. – iki ims rusvėti. Iškeptą ištraukite iš orkaitės.

* Įdaras. Išplakite kiaušinius. Plakiniu patepkite iškepto krepšelio dugną bei sieneles ir dar maždaug 3 min. grąžinkite į orkaitę.

Į likusį kiaušinių plakinį įmaišykite vanilės ankšties sėklas, miltelinį cukrų, miltus ir grietinėlę.

* Slyvų gabaliukus sukrėskite ant krepšelio ir tolygiai paskleiskite. Ant viršaus supilkite įdarą. Kepkite 140–150 °C orkaitėje apie 50 min.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis