Gardžioji silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais

Šią silkę gaminau pernai per šv.Kūčias. Nuostabus patiekalas, o ir patiekimas elegantiškesnis, nei sumesti viską į vieną dubenį.

Reikės:


4 silkės file juostelių;

4 virtų burokėlių;

3-4 virtų bulvių su lupenomis;

1 svogūno;

saujelės džiovintų grybų;

saujelės džiovintų obuolių;

šlakelio citrinos sulčių;

druskos, maltų juodųjų pipirų;


Žolelių majonezui:


saujelės šviežių krapų;

saujelės šviežių petražolių;

2 mažų marinuotų agurkėlių;

3 v.š majonezo.


oditele.blogspot.com nuotr.


Gaminame


* Silkę supjaustykite nedideliais gabalėliais;

* Atskiruose induose užpilkite karštu vandeniu grybus ir džiovintus obuolius bei palikite kol išmirks.

* Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną. Kepkite, kol svogūnas suminkštės.

* Tuomet sudėkite smulkiai pjaustytus grybus, obuolius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir dar keletą minučių pakepkite.

* Burokėlius supjaustykite smulkiais kubeliais, sumaišykite su atvėsusiu keptuvės turiniu ir apšlakstykite citrinos sultimis.

* Žolelių majonezui: visus išvardintus ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą ir sumalkite iki vientisos masės.

* Išvirtas bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.

* Ant lėkštės išdėliokite bulvių griežinėlius, uždėkite po šaukštelį žolelių majonezo, burokėlių, grybų ir obuolių mišinio, ant viršaus uždėkite po griežinėlį silkės ir papuoškite šviežiais krapais.


Skanaus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis