4 porcijos
Reikės:
1 anties (maždaug 1,5 kg)
150 ml vandens
2 šaukštų skysto medaus
1 šaukšto garstyčių
5 pastarnokų
5 morkų
1,5 šaukštelio druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminame
* Antį nuplaukite, pabarstykite druska, įdėkite į skardą, užpilkite vandeniu, uždenkite folija ir pašaukite į 200 °C orkaitę. Kepkite maždaug valandą, retsykiais apliekite susidariusiu sultiniu. Tada sudėkite nuskustas ir nuplautas daržoves, apliekite jas riebalais iš skardos.
* Garstyčias ir medų išmaišykite, užpilkite 3–5 šaukštais ištirpusių riebalų iš skardos. Šiuo mišiniu kas 15 min. aptepkite antį ir daržoves. Taip kepkite maždaug 1 val. 180 °C orkaitėje. Folijos nebereikia, nebent antis skrunda per greitai. Iškeptą pabarstykite pipirais.
* Kai antis iškeps, skardoje susikaupusius riebalus nupilkite. Juos galėsite panaudoti bulvėms kepti: šias daržoves 15 min. pavirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite, sudėkite į skardą, užpilkite anties riebalų ir kepkite 200 °C orkaitėje, iki gražiai apskrus.