Gardus žuvies pyragas

Pagal šį receptą galima ruošti tiek baltą, tiek raudoną žuvį, pavyzdžiui, lašišą.

Reikės:

1-1,2 kg žuvies filė (2 gabaliukai)

20 g sviesto,

20 g miltų,

½ šaukštelio garstyčių pastos,

½ šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių,

150 ml žuvies nuoviro (sultinio),

100 ml grietinėlės,

mažos citrinos nutarkuota žievelė ir sultys,

saujos špinatų,

0,5 kg šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos,

1 išplakto kiaušinio,

druskos.

Kaip gaminti

* Šaldytą tešlą atitirpinkite ir labai plonai iškočiokite. Padalinkite į filė ilgio dalis.

* Jeigu yra, iš žuvies išrinkite ašakas.

* Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įmaišykite miltus, žiupsnelį druskos, garstyčias, paprikos miltelius, kaitinkite apie 1 min. Tada supilkite žuvies nuovirą. Užvirkite ir tada supilkite grietinėlę. Kaitinkite 2-3 min., įmaišykite nuplautus ir apdžiovintus špinatus, citrinos žievelę ir sultis, nukelkite nuo viryklės atvėsti.

* Vieną tešlos dalį įklokite į kepimo indą taip, kad kraštai uždengtų ir indo sieneles, uždėkite ant jo vieną nuplautą ir nusausintą žuvies filė. Užpilkite paruoštą žalumynų padažą. Užklokite antrą filė gabaliuką ant jo. Užlenkite tešlą nuo indo sienelių ant žuvies. Ant viršaus užklokite antrąjį tešlos gabaliuką. Prispauskite kraštus, padarykite keletą skylučių šakute orui išeiti, kai žuvis keps.

* Aptepkite tešlą išplaktu kiaušiniu. Kepkite žuvį 200 laipsnių orkaitėje apie 30-35 min. Jei viršus kepa per smarkiai, uždenkite folija. Kepant šventėms galima pyragą papuošti.

Shutterstock nuotr.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis