TOP-inės Kūčių mišrainės

Kad šventes sutiktume neapsunkę, rekomenduoju į planuojamų patiekalų sąrašą įtraukti bent dvi TOP-ines mišraines.

Jos tobulos ir patiks visiems. Panašios į tradicines, tačiau ruošiamos iš nevirtų produktų. Patiekalai gardūs, sotūs, tačiau lengviau virškinami nei įprastiniai. Nebijokite eksperimentuoti ir prie tradicinių patiekalų įtraukti šias dvi mišraines.

Firminė baltoji mišrainė su vegan majonezu


Visi ingredientai nėra termiškai apdorojami!

Ingredientai:

100 g šaldytų žaliųjų žirnelių

60 g morkų

3 v. š. citrinos sulčių

50 g raugintų agurkų

50 g šviežių agurkų

50 g cukinijų

50 g porų

keletas svogūno laiškų

šakelė krapų

žiupsnelis druskos ir juodųjų pipirų

Majonezui:

40 g anakardžių riešutų

3 v. š. saulėgrąžų aliejaus

1/2 v. š. maltų garstyčių

100 ml vandens

2-3 skiltelės česnako

1 1/2 a. š. druskos

1/2 v. š. citrinos sulčių

1/2 a. š. ciberžolės

Gaminimas:

* Žirnelius atšildome perplaudami šiltu tekančiu vandeniu. Morkas tarkuojame šiaudeliais ir trumpam marinuojame su žiupsneliu druskos ir šlakeliu citrinos sulčių. Agurkus ir cukiniją pjaustome kubeliais, smulkiname porus ir svogūnus.

* Visus ingredientus sumaišome ir užpilame paruoštu majonezu. Majonezo komponentus smulkiname-malame maisto smulkintuvu-blenderiu.

* Prieš patiekiant apibarstome krapais ir juodaisiais pipirais.

Fantastiškai gardi, soti ir maistinga burokėlių mišrainė su slyvomis ir Vegan majonezu


Tai mano kurtas puikus žieminis receptas, kad galėtume maitintis sveikiau. Padės stiprinti kraują, imunitetą ir jaustis sočiai. Patiks visiems.

Reikės

1-2 burokėliai, priklausomai kiek valgytojų (spėjimas; burokėliai tik žali!)

0,5 stiklinės džiovintų slyvų.

Mirkyti nereikia, tik gerai nuplauti.

0,5 -1 a.š druskos,

0,5 a.š kajeno,

1 a.š medaus,

0,5 citrinos sulčių,

1/4 stiklinės graikiškų riešutų,

Žiupsnelis malto kumino ar kmynų.

Gaminimas

* Sutarkuojame burokėlius. Labiau tinka šiaudeliais.

* Sumaišome su likusiais ingredientais. Išskyrus dž.slyvas bei graikiškus riešutus. Paliekame marinuotis.

* Džiovintas slyvas supjaustome juostelėmis.

Veganiškas MAJONEZAS:

20 g anakardžių riešutų,

20 g saulėgrąžų sėklų,

3 v.š saulėgrąžų aliejaus,

1/2 v.š maltų garstyčių,

100ml. vandens,

1-2 skiltelės česnako,

1 1/2 a.š druskos,

1/2 citrinos sulčių,

1/2 a.š ciberžolių.

* Visus komponentus sumalti blenderiu iki padažo konsistencijos. Jei per tirštas, pilkite papildomai vandens.

* Marinuotus burokėlius maišome su dž.slyvomis bei veganišku majonezu.

Patiekiant formuojam kauburėlį, barstome kapotais graikiškais riešutais.

Skanaus! Ir nepersivalgykit!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis