5 porcijos
Reikės:
1 kg kiaulienos kumpio su kaulu
3 obuolių
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
kadagių uogų –10
1 šaukšto skysto medaus
žiupsnio jūros druskos
trupučio maltų juodųjų pipirų
Gaminame
* Kadagių uogas sutrinkite, sumeskite į aliejų ir palikite porai valandų ar per naktį, kad jis įsigertų. Tada įmaišykite medų, druską, pipirus.
* Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite puse aliejaus mišinio, įdėkite į kepimo indą ir pašaukite į 200 °C orkaitę. Kepkite maždaug 1 val. (mėsą kelis kartus apverskite, apliekite likusiu aliejaus mišiniu). Likus kepti maždaug 20 min. sudėkite skiltelėmis supjaustytus obuolius, apliekite juos skysčiu iš kepimo indo.