4 porcijos
Kukuliams reikės:
300 g maltos liesos jautienos
300 g maltos liesos kiaulienos
2 šaukštų kmynų
1 ar 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
žiupsnelio druskos
saujelės susmulkintų krapų
Padažui reikės:
4 šaukštų spanguolių uogienės
4 šaukštų neriebios (18 proc.) grietinės
šlakelio verdančio vandens
Garnyrui reikės:
200 g nuplautų ir nusausintų špinatų
180 g ryžių
1 vidutinio dydžio saliero šaknies
100 ml verdančio vandens
1 ar 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
žiupsnelio šviežių čiobrelių
pusės šaukštelio jūros druskos
žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminame
* Garnyras. Saliero šaknį nuskuskite ir supjaustykite 1 cm dydžio kubeliais. Į įkaitintą keptuvę ar nedidelį puodą įpilkite alyvuogių aliejaus, įberkite druskos, pipirų, čiobrelių, sumeskite saliero kubelius ir kepkite, iki šie suminkštės, karamelizuosis. Tada supilkite verdantį vandenį, įmaišykite špinatus. Kai jie sukris, keptuvę ar puodą nukelkite nuo viryklės. Atskirai puode pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius. Išvirtus nusunkite ir sumaišykite su pakeptais špinatais bei saliero kubeliais.
* Mėsos kukuliai. Į dubenį sudėkite maltą jautieną, kiaulieną, įberkite druskos, krapų ir sudrėkintomis rankomis išmaišykite. Tada formuokite nedidelius mėsos kukulius. Juos šiek tiek pakepkite su alyvuogių aliejumi ant vidutinio karštumo ugnies, apibarstykite kmynais ir baikite kepti.
* Padažas. Į prikaistuvį supilkite spanguolių uogienę, grietinę ir virkite ant nesmarkios ugnies, iki padažas sutirštės. Tada praskieskite šlakeliu verdančio vandens.