4 porcijos
Troškiniui reikės:
0,5 kg liesos kiaulienos
3 supjaustytų skirtingų spalvų saldžiųjų paprikų
1 mėlynojo svogūno
1 morkos
1 į 4 dalis perpjauto pankolio ir lapelių (papuošti)
1 obuolio
3 ar 4 sutrintų česnako skiltelių
2 ar 3 šaukštų balzaminio acto
700 ml pomidorų tyrės
2 šaukštelių saldžiosios paprikos
trupučio aitriosios paprikos
1/2 šaukštelio kalendros
3 šaukštų aliejaus (kepti)
2 laurų lapelių
1 šaukšto citrinų sulčių (pasirinktinai)
druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
150 g gražgarsčių
Ryžiams reikės:
100 g Basmati ryžių
200 g vandens
druskos
Gaminame
* Mėsą supjaustykite kubeliais, sudėkite į dubenį, įberkite druskos, pipirų, kalendrą, įpilkite šaukštą aliejaus. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite į įkaitintą keptuvę. Pamaišydami kepkite ant vidutinio karštumo ugnies, iki mėsa bus minkšta.
* Pankolį, obuolį, morką, paprikas ir svogūną virtuviniu kombainu supjaustykite plonais griežinėliais. Keptuvėje aukštais kraštais įkaitinkite likusį aliejų, sudėkite susmulkintas daržoves ir pamaišydami pakepkite jas apie 3 min. Įberkite saldžiąją papriką, druskos, pipirų, įdėkite česnaką, laurų lapelius ir pakepkite dar apie 5 min.
* Tada supilkite pomidorų tyrę, balzaminį actą, citrinų sultis, įberkite aitriosios paprikos. Troškinkite ant vidutinio karštumo ugnies, iki daržovės suminkštės. Į troškinį įmaišykite kiaulienos kubelius (galima ir neįmaišyti). Patiekite su išvirtais ryžiais. Patiekalą pabarstykite gražgarstėmis, pankolio lapeliais.