4-6 porcijos
Krepšeliui reikės:
200 g miltų
100 g gabaliukais supjaustyto šalto sviesto
50 g sutarkuoto kietojo sūrio
2 ar 3 šaukštų vandens
1 šaukšto alyvuogių aliejaus (pašlakstyti)
saujelės žalumynų: čiobrelių, petražolių, šalavijų
Įdarui reikės:
1 kiaušinio
50 ml grietinėlės
125 g grietinėlės sūrio
50 g sutarkuoto kietojo sūrio
ketvirtadalio šaukštelio druskos
žiupsnio šviežiai maltų juodųjų pipirų
0,5 kg pomidorų
Gaminame
* Į virtuvinį kombainą (naudokite peiliukų antgalį) sudėkite visus krepšeliui gaminti nurodytus komponentus, susmulkinkite iki birios masės, sukrėskite į dubenį, įpilkite vandenį ir suminkykite tešlą. Ją iškočiokite, įklokite į 25 cm skersmens kepimo skardą ir pašaukite į 200 °C orkaitę 15–20 min., iki ims rusvėti. Tada ištraukite iš orkaitės.
* Įdaras. Išplakite visus komponentus, išskyrus pomidorus. Supilkite į krepšelį, sudėkite pomidorus, pašlakstykite aliejumi ir pašaukite į 180 °C orkaitę 30 min.
* Iškeptą pyragą pabarstykite susmulkintais žalumynais.