Reikės:
500-600 g vištienos filė,
150 g fermentinio sūrio,
česnako,
druskos,
pipirų,
prieskoninių žolelių mėsai.
Tešlai:
3 nedidelių kiaušinių,
3 v.š. majonezo,
3-4 v.š. miltų,
druskos,
pipirų.
Kaip gaminti
* Filė supjaustom kepsnio dydžio gabaliukais, šiek tiek pamušame mėsos plaktuku. Įtriname smulkintu česnaku, prieskoniais, ir paliekame valandėlei pasimarinuoti.
* Išplakame kiaušinius, įmaišome majonezą, įdedame druskos, pipirų pagal skonį. Beriame miltų tiek, kad užmaišytume šiek tiek tirštesnę nei lietinių tešlą.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Pamirkome vieną kepsnio pusę tešloje, dedame į keptuvę. Kol kepa viena pusė, ant viršaus pabarstome sūrio (rekomenduoju jo nepagailėti) ir šaukštu užpilame tešlos taip, kad uždengtų sūrį. Atsargiai apverčiame kepsnį ir kepame kitą pusę, kol gražiai apskrunda.
* Viskas, kepsneliai iškepė, galima serviruoti stalą ir kviesti namiškius pietų. Skanaus!