Paprastas meduolinis pyragas

Paprastas, skanus meduolinės tešlos pyragas.

Žinau, žinau, atsiras tokių, kurie pakomentuos: 'koks čia meduolinis pyragas be medaus'. Tai minkštas meduolinės tešlos pyragas. Nors jame nėra nė lašelio medaus, bet skonis, kvapas labai panašus į meduolį.

Pyrago tešlai nenaudojami kiaušiniai, todėl puikiai tiks netoleruojantiems kiaušinių. Visa paslaptis - obuolienė. Jei obuolienės neturite, tiks ir kita uogienė.

Tiesą sakant, panašų meduolinį pyragą kepiau dar prieš 12 metų, studentavimo laikais. Receptas buvo kitas, nors gana panašus į šį. Tuomet į pyragą dėdavau bet kokią iš mamos parsivežtą uogienę, dažniausiai braškių. Gaudavosi pigus, paprastas ir skanus pyragas!

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Porą kartų jau kepiau.

Ingredientai

Stačiakampei formai 20 x 30 cm

250 g kefyro ar pasukų

1 šaukštelis vanilės ekstrakto

150 g cukraus

200 g obuolienės

110 g sviesto, tirpinto

1 1/2 šaukštelio sodos + 1 šaukštelis acto, nugesinimui

350 g miltų

1 šaukštelis kepimo miltelių

1 šaukštelis cinamono

1 šaukštelis prieskonių mišinio (tokių kaip cinamonas, imbieras, gvazdikėliai, muskatas ir pan.)

1/ 2 šaukštelio maltų gvazdikėlių


Gaminimo eiga

* Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite kepimo formą.

* Kefyrą sumaišykite su vanile, cukrumi ir obuoliene.

* Supilkite tirpintą, atvėsintą sviestą bei actu nugesintą sodą.

* Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cinamonu, prieskoniais, gvazdikėliais. Viską persijokite.

* Į miltus įmaišykite šlapių produktų mišinį.

* Tešlą paskleiskite formoje.

* Kepkite apie 30-40 minučių arba kol įsmeigus medinį pagaliuką, jis liks sausas ir švarus.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis