Pagal azijietišką receptą keptos vištienos blauzdelės

Po šventinio maratono pats laikas skrandį palepinti šiltu patiekalu :) Azijietiški prieskoniai vištienai suteikia puikų skonį, o sviestas - traškią odelę ir sultingą mėsytę.

Reikės:

1 kg vištienos kumpelių (6 vnt.);

100 g kambario temperatūros sviesto;

2 a.š. Kotanyi Azijos prieskonių (česnakas, kalendra, kalendros lapai, paprika, citrinžolė, imbieras, vaistinė ožragė, ciberžolė, kmynai);

druskos, juodųjų maltų pipirų.

Gaminame

* Kambario temperatūros sviestą gerai sumaišykite su Azijos prieskoniais, žiupsneliu druskos ir juodaisiais maltais pipirais. Sviesto mišinį padalinkite į 6 gabalėlius.

* Vištienos kumpelius nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu.

Asmeninio albumo nuotr.

* Po kumpelio oda pakiškite sviesto gabalėlį ir atsargiai paskirstykite. Palikite pastovėti 15-20 min.

Sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 min. Nepamirškite kepant, vieną ar du kartus aplaistyti ištirpusiu sviestu.

* Patiekite su mėgstamu garnyru.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis